INSPIRACJE SZEFA KUCHNI
Inspiracje Szefa Kuchni
Przystawka – Zupa:
* BRUSCHIETTA 2szt 32 zł
ze szparagami z sosem holenderskim
* KREM ZE ŚWIEŻYCH SZPARAGÓW 250ml 32 zł
podany z grzankami i oliwą truflową
* JAJKO POCHE 300g 38zł
świeże szparagi na maśle z jajkiem poche podane na sosie holenderskim
————————————————————————————————–
Dania:
* STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ 700g 149zł
podany na szparagach w sosie holenderskim serwowany z puree ziemniaczynym
* ŁOSOŚ NA SZPARAGACH 400g 69zł
smażony podany na karmelizowanych szparagach z sosem cytrynowym serwowany z frytkami.
*PIZZA ZE SZPARAGAMI 30cm 49zł
sos śmietanowy, mozzarella,szparagi, pieczarki,cebula,boczek
———————————————————————————-
*MIX RYB I OWOCÓW MORZA
w lekko pikantnym sosie pomidorowym serwowany z włoskim foccacia
(krewetki 8/12 2 szt, krewetki 16/20 4 szt, małże w skorupie 14 szt, małże nowozelandzkie 2 szt, kalmar grill, dorsz) 500 gr -189 zł
—————————————————————————————————————–
Inspirations of the Chef
Appetizers-Soup
* BRUSCHETTA 2pcs 32zł
with asparagus and hollandaise sauce
* FRESH ASPARAGUS CREAM 250ml 32zł
served with croutons.
* EGG POCHE 300g 38zł
fresh asparagus in butter and egg poche served on hollandaise sauce
——————————————————————————————————————————
Main Course:
* BEEF STEAK 700g 149zł
served on asparagus in hollandaise sauce served with mashed potato
* SALMON WITH ASPARAGUS 400g 69zł
fried served on caramelized asparagus with lemon sauce, served
with fries
*PIZZA WITH ASPARAGUS 30cm 49zł
cream sauce, mozzarella, asparagus, mushrooms, onion, and bacon
————————————————————————————-
*FISH OR SEA FOOD GULASH 500 gr PLN 189
in lightly spicy tomato sauce served with foccacia (shrimps 8/12 2pc. Shrimps 16/20 4 pc. Mussels in a shell 14 pc. Newzealandermussels 2pc. Grilled squid, cod)