INSPIRACJE SZEFA KUCHNI

Inspiracje Szefa Kuchni

Przystawka – Zupa:

* BRUSCHIETTA 2szt 32 zł
ze szparagami z sosem holenderskim

* KREM ZE ŚWIEŻYCH SZPARAGÓW 250ml 32 zł
podany z grzankami i oliwą truflową

* JAJKO POCHE 300g 38zł
świeże szparagi na maśle z jajkiem poche podane na sosie holenderskim
————————————————————————————————–
Dania:
* STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ 700g 149zł
podany na szparagach w sosie holenderskim serwowany z puree ziemniaczynym

* ŁOSOŚ NA SZPARAGACH 400g 69zł
smażony podany na karmelizowanych szparagach z sosem cytrynowym serwowany z frytkami.

*PIZZA ZE SZPARAGAMI 30cm 49zł
sos śmietanowy, mozzarella,szparagi, pieczarki,cebula,boczek

———————————————————————————-
*MIX RYB I OWOCÓW MORZA
w lekko pikantnym sosie pomidorowym serwowany z włoskim foccacia
(krewetki 8/12 2 szt, krewetki 16/20 4 szt, małże w skorupie 14 szt, małże nowozelandzkie 2 szt, kalmar grill, dorsz) 500 gr -189 zł

—————————————————————————————————————–

Inspirations of the Chef

Appetizers-Soup

* BRUSCHETTA 2pcs 32zł
with asparagus and hollandaise sauce

* FRESH ASPARAGUS CREAM 250ml 32zł
served with croutons.

* EGG POCHE 300g 38zł
fresh asparagus in butter and egg poche served on hollandaise sauce
——————————————————————————————————————————
Main Course:

* BEEF STEAK 700g 149zł
served on asparagus in hollandaise sauce served with mashed potato

* SALMON WITH ASPARAGUS 400g 69zł
fried served on caramelized asparagus with lemon sauce, served
with fries

*PIZZA WITH ASPARAGUS 30cm 49zł
cream sauce, mozzarella, asparagus, mushrooms, onion, and bacon
————————————————————————————-
*FISH OR SEA FOOD GULASH 500 gr PLN 189

in lightly spicy tomato sauce served with foccacia (shrimps 8/12 2pc. Shrimps 16/20 4 pc. Mussels in a shell 14 pc. Newzealandermussels 2pc. Grilled squid, cod)