INSPIRACJE SZEFA KUCHNI
Przystawki i Zupa
*BRUSCHETTA z karczochem i serem Taleggio DOP zapiekana w piecu z dodatkiem parmezanu 2szt 31 zł
*BURRATA smażona w panierce panco z pomidorkami cherry 36 zł
*TATAR Z TUŃCZYKA serwowany z avocado z sokiem z cytryny i mięty 49 zł
* ROSÓŁ Z PERLICZKI podany z włoskimi tortellini 29 zł
————————————————————————————————————————————–
Dania:
*ŻEBERKA WOŁOWE 700g 89 zł
w sosie Jack Daniel’s BBQ, serwowane z frytkami stekowymi oraz sałatką ze świeżych warzyw
* PIECZONY FILET Z DORSZA 550 gr 69zł
w pergaminie z warzywami julienne serwowany z frytkami z batatów
* PIZZA ALLA PERE 30cm 49 zł
PIZZA na bazie margheritty z dodatkiem włoskiego sera Taleggio DOP, karmelizowanej gruszki, konfitury z wisni oraz rucoli
*MIX RYB I OWOCÓW MORZA w lekko pikantnym sosie pomidorowym serwowany z włoskim foccacia
(krewetki 8/12 2 szt, krewetki 16/20 4 szt, małże w skorupie 14 szt, małże nowozelandzkie 2 szt, kalmar grill, dorsz) 500 gr -189 zł
——————————————————————————————————————————-
Appetizer and Soup
*BRUSCHETTA with artichoke and Tallegio DOP cheese baked in oven with parmesan cheese 2 pcs. PLN 31
*BURRATA fried in panco breadcrumbs with cherry tomatoes PLN 36
*TUNA TARTAR served with avocado with lemon and mint juice PLN 49
* GUINE FISH BROTH served with Italian tortellini PLN 29
————————————————– ————————-
Dishes:
*BEEF RIBS 700g PLN 89
in Jack Daniel’s BBQ sauce, served with steak fries and fresh vegetable salad
* BAKED COD FILLET 550 gr PLN 69
in parchment paper with julienne vegetables served with sweet potato fries
* PIZZA ALLA PERE 30cm PLN 49
PIZZA based on margherita with the addition of Italian Taleggio DOP cheese, caramelized pear, cherry jam and arugula
*FISH OR SEA FOOD GULASH 500 gr PLN 189 in lightly spicy tomato sauce served with foccacia (shrimps 8/12 2pc. Shrimps 16/20 4 pc. Mussels in a shell 14 pc. Newzealandermussels 2pc. Grilled squid, cod)