INSPIRACJE SZEFA KUCHNI

Inspiracje Szefa Kuchni

Przystawka – Zupa:

* Bruschetta con salsa di zucca                                     2 szt         32 zł

BRUSCHETTA z salsą z dyni, kozim serem i świeżymi ziołami

* Crema di zucca                                                        250ml      35 zł

KREM Z DYNI z imbirem i mlekiem kokosowym serwowany z pikantną gruszką

—————————————————————————————————————————————-

Dania:

* Filetto di anatra alla pechinese                                 450g         76 zł

FILET Z KACZKI PEKIN serwowany z włoskimi gnocchi oraz z puree z  dyni

* Ravioli di zucca                                                               400g         49 zł

RAVIOLI Z DYNIĄ i prażonymi pestkami dyni w sosie dyniowo-szpinakowym

*Wellington al. Salmone                                           450g        76 zł

ŁOSOŚ a’la WELLINGTON  serwowany z puree z dyni oraz               z bakłażanem i dynią

* Pizza alla zucca                                                       30cm        52 zł

PIZZA na bazie pesto z mozzarellą, kozim serem, pieczoną dynią i gruszką z dodatkiem orzechów

 

*MIX RYB I OWOCÓW MORZA

 w lekko pikantnym sosie pomidorowym serwowany z włoskim foccacia

(krewetki 8/12 2 szt, krewetki 16/20 4 szt, małże w skorupie 14 szt, małże nowozelandzkie 2 szt, kalmar grill, dorsz)     500 gr -189 zł

 

 

Rezerwacje pod nr tel.: 504 / 012 989 lub 91/439 54 67          www.larocca.szczecin.pl

 

Inspirations of the Chef

Appetizers:

* Bruschetta con salsa di zucca                                     2 pcs        32 zł

BRUSCHETTA with pumpkin salsa, goat cheese and fresh herbs

* Crema di zucca e patate dolci                                    250ml      35 zł

PUMPKIN CREAM with ginger and coconut milk served with spicy pear

Main course:

* Filetto di anatra alla pechinese                                 450g        76 zł

PEKIN DUCK FILLET on pumpkin sauce served with italian gnocchi

* Ravioli di zucca                                                            400g          49 zł

RAVIOLI WITH PUMPKIN and roasted pumpkin seeds in pumpkin and spinach sauce

*Wellington al. Salmon                                                  450g            76 zł

SALMON a la WELLINGTON served with pumpkin puree, eggplant and pumpkin

 

* Pizza alla zucca                                                    30cm        52 zł

PIZZA based on pesto with mozzarella, goat cheese, baked pumpkin and pear with nuts

_________________________________________________

 

*FISH OR SEA FOOD GULASH        500 gr PLN 189                                                      in lightly spicy tomato sauce served with foccacia (shrimps 8/12 2pc. Shrimps 16/20 4 pc. Mussels in a shell 14 pc. Newzealandermussels 2pc. Grilled squid, cod)