#

Danie

Ilość

Cena

1.

ORATA IN UMIDO CON VERDURE

Dorada duszona na białym winie z pomidorkami koktajlowymi, kaparami, czarnymi oliwkami serwowana z opiekanymi ziemniakami. / Sea bream stewed in white wine with cherry tomatoes, capers and black olives served with roasted potatoes.
(alergeny: ryba)

600g

79,00zł

2.

SALMONE ALLA GRIGLIA CON SPINACI

Łosoś z grilla ułożony na szpinaku serwowany z opiekanymi ziemniakami /Grilled salmon on spinach served with roasted potatoes
(alergeny: ryba, śmietana)

550g

76,00zł

3.

MERLUZZO AL GORGONZOLA

Dorsz w sosie gorgonzola zapiekany ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, serwowany z frytkami /Codfish in gorgonzolla sauce baked with spinach and dried tomatoes served with chips
(alergeny: ser, śmietana, ryba)

500g

76,00zł

4.

VONGOLE AL VINO BIANCO

Małże hiszpańskie duszone w białym winie lub pomidorach z czosnkiem i pietruszką serwowane w garnuszku z pieczywem własnego wypieku / Spanish mussels stewed in white wine or tomatoes, with butter, garlic and parsley, served in a pot with homemade bread
(alergeny: mięczaki, mleko)

g

1 os. 110,00zł
2 os. 189,00zł

5.

CALAMARO DI IMPASTO

Krążki kalmarów w cieście serwowane z sosem słodko - pikantnym oraz sałatką ze świeżych warzyw / Battered calmari rings served with sweet-spicy sauce and fresh vegetable salad
(alergeny: mięczaki, mąka, jajko, mleko)

450g

63,00zł

6.

MIX DI PESCE E FRUTTI DI MARE - polecane dla 2 osób

Mix ryb i owoców morza w lekko pikantnym sosie pomidorowym serwowany z focaccią (krewetki 8/12 1 szt, krewetki 16/20 2 szt, małże w skorupie 10 szt, małże nowozelandzkie 2 szt, kalmar, dorsz) / Mix of fish and seafood in a slightly spicy tomatosauce served with focaccia (8/12 prawns 1 pcs, 16/20 prawns 2 pcs, shelled mussels 10 pcs, New Zealand mussels 2 pcs, squid, cos)
(alergeny: mięczaki, skorupiaki, ryby, mąka(focaccia))

500g

189,00zł

1

ORATA IN UMIDO CON VERDURE

Dorada duszona na białym winie z pomidorkami koktajlowymi, kaparami, czarnymi oliwkami serwowana z opiekanymi ziemniakami. / Sea bream stewed in white wine with cherry tomatoes, capers and black olives served with roasted potatoes.
(alergeny: ryba)

Ilość
600g

Cena
79,00

2

SALMONE ALLA GRIGLIA CON SPINACI

Łosoś z grilla ułożony na szpinaku serwowany z opiekanymi ziemniakami /Grilled salmon on spinach served with roasted potatoes
(alergeny: ryba, śmietana)

Ilość
550g

Cena
76,00

3

MERLUZZO AL GORGONZOLA

Dorsz w sosie gorgonzola zapiekany ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, serwowany z frytkami /Codfish in gorgonzolla sauce baked with spinach and dried tomatoes served with chips
(alergeny: ser, śmietana, ryba)

Ilość
500g

Cena
76,00

4

VONGOLE AL VINO BIANCO

Małże hiszpańskie duszone w białym winie lub pomidorach z czosnkiem i pietruszką serwowane w garnuszku z pieczywem własnego wypieku / Spanish mussels stewed in white wine or tomatoes, with butter, garlic and parsley, served in a pot with homemade bread
(alergeny: mięczaki, mleko)

Ilość
g

Cena
1 os. 110,00zł
2 os. 189,00

5

CALAMARO DI IMPASTO

Krążki kalmarów w cieście serwowane z sosem słodko - pikantnym oraz sałatką ze świeżych warzyw / Battered calmari rings served with sweet-spicy sauce and fresh vegetable salad
(alergeny: mięczaki, mąka, jajko, mleko)

Ilość
450g

Cena
63,00

6

MIX DI PESCE E FRUTTI DI MARE - polecane dla 2 osób

Mix ryb i owoców morza w lekko pikantnym sosie pomidorowym serwowany z focaccią (krewetki 8/12 1 szt, krewetki 16/20 2 szt, małże w skorupie 10 szt, małże nowozelandzkie 2 szt, kalmar, dorsz) / Mix of fish and seafood in a slightly spicy tomatosauce served with focaccia (8/12 prawns 1 pcs, 16/20 prawns 2 pcs, shelled mussels 10 pcs, New Zealand mussels 2 pcs, squid, cos)
(alergeny: mięczaki, skorupiaki, ryby, mąka(focaccia))

Ilość
500g

Cena
189,00