# |
Danie |
Ilość |
Cena |
---|---|---|---|
1. | ORATA IN UMIDO CON VERDUREDorada duszona na białym winie z pomidorkami koktajlowymi, kaparami, czarnymi oliwkami serwowana z opiekanymi ziemniakami. / Sea bream stewed in white wine with cherry tomatoes, capers and black olives served with roasted potatoes. | 600g | 79,00zł |
2. | SALMONE ALLA GRIGLIA CON SPINACIŁosoś z grilla ułożony na szpinaku serwowany z opiekanymi ziemniakami /Grilled salmon on spinach served with roasted potatoes | 550g | 76,00zł |
3. | MERLUZZO AL GORGONZOLADorsz w sosie gorgonzola zapiekany ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, serwowany z frytkami /Codfish in gorgonzolla sauce baked with spinach and dried tomatoes served with chips | 500g | 76,00zł |
4. | VONGOLE AL VINO BIANCOMałże hiszpańskie duszone w białym winie lub pomidorach z czosnkiem i pietruszką serwowane w garnuszku z pieczywem własnego wypieku / Spanish mussels stewed in white wine or tomatoes, with butter, garlic and parsley, served in a pot with homemade bread | g | 1 os. 110,00zł |
5. | CALAMARO DI IMPASTOKrążki kalmarów w cieście serwowane z sosem słodko - pikantnym oraz sałatką ze świeżych warzyw / Battered calmari rings served with sweet-spicy sauce and fresh vegetable salad | 450g | 63,00zł |
6. | MIX DI PESCE E FRUTTI DI MARE - polecane dla 2 osóbMix ryb i owoców morza w lekko pikantnym sosie pomidorowym serwowany z focaccią (krewetki 8/12 1 szt, krewetki 16/20 2 szt, małże w skorupie 10 szt, małże nowozelandzkie 2 szt, kalmar, dorsz) / Mix of fish and seafood in a slightly spicy tomatosauce served with focaccia (8/12 prawns 1 pcs, 16/20 prawns 2 pcs, shelled mussels 10 pcs, New Zealand mussels 2 pcs, squid, cos) | 500g | 189,00zł |
1
ORATA IN UMIDO CON VERDURE
Dorada duszona na białym winie z pomidorkami koktajlowymi, kaparami, czarnymi oliwkami serwowana z opiekanymi ziemniakami. / Sea bream stewed in white wine with cherry tomatoes, capers and black olives served with roasted potatoes.
(alergeny: ryba)
Ilość
600g
Cena
79,00
2
SALMONE ALLA GRIGLIA CON SPINACI
Łosoś z grilla ułożony na szpinaku serwowany z opiekanymi ziemniakami /Grilled salmon on spinach served with roasted potatoes
(alergeny: ryba, śmietana)
Ilość
550g
Cena
76,00
3
MERLUZZO AL GORGONZOLA
Dorsz w sosie gorgonzola zapiekany ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, serwowany z frytkami /Codfish in gorgonzolla sauce baked with spinach and dried tomatoes served with chips
(alergeny: ser, śmietana, ryba)
Ilość
500g
Cena
76,00
4
VONGOLE AL VINO BIANCO
Małże hiszpańskie duszone w białym winie lub pomidorach z czosnkiem i pietruszką serwowane w garnuszku z pieczywem własnego wypieku / Spanish mussels stewed in white wine or tomatoes, with butter, garlic and parsley, served in a pot with homemade bread
(alergeny: mięczaki, mleko)
Ilość
g
Cena
1 os. 110,00zł
2 os. 189,00
5
CALAMARO DI IMPASTO
Krążki kalmarów w cieście serwowane z sosem słodko - pikantnym oraz sałatką ze świeżych warzyw / Battered calmari rings served with sweet-spicy sauce and fresh vegetable salad
(alergeny: mięczaki, mąka, jajko, mleko)
Ilość
450g
Cena
63,00
6
MIX DI PESCE E FRUTTI DI MARE - polecane dla 2 osób
Mix ryb i owoców morza w lekko pikantnym sosie pomidorowym serwowany z focaccią (krewetki 8/12 1 szt, krewetki 16/20 2 szt, małże w skorupie 10 szt, małże nowozelandzkie 2 szt, kalmar, dorsz) / Mix of fish and seafood in a slightly spicy tomatosauce served with focaccia (8/12 prawns 1 pcs, 16/20 prawns 2 pcs, shelled mussels 10 pcs, New Zealand mussels 2 pcs, squid, cos)
(alergeny: mięczaki, skorupiaki, ryby, mąka(focaccia))
Ilość
500g
Cena
189,00