#

Danie

Ilość

Cena

1.

ORATA IN UMIDO CON VERDURE

Dorada duszona na białym winie z pomidorkami koktajlowymi, kaparami, czarnymi oliwkami podana z opiekanymi ziemniakami. / Sea bream stewed in white wine with cherry tomatoes, capers and black olives served with roasted potatoes.
(alergeny: ryba)

600g

49,00zł

2.

SALMONE ALLA GRIGLIA CON SPINACI

Łosoś z grilla ułożony na szpinaku podany z opiekanymi ziemniakami. /Grilled salmon on spinach served with roasted potatoes
(alergeny: ryba, śmietana)

550g

46,00zł

3.

MERLUZZO AL GORGONZOLA

Dorsz w sosie gorgonzola zapiekany ze szpinakiem i suszonymi pomidorami podany z frytkami. /Codfish in gorgonzolla sauce baked with spinach and dried tomatoes served with chips
(alergeny: ser, śmietana, ryba)

500g

45,00zł

4.

CALAMARI CON SPINACI

Kalmar na szpinaku podany z opiekanymi ziemniakami . / Calamari on spinach served with roasted potatoes
(alergeny: mięczaki, śmietana)

500g

49,00zł

5.

VONGOLE AL VINO BIANCO - polecane dla 1 osoby / recomended for 1 person

Małże hiszpańskie duszone w białym winie lub w pomidorach na maśle z czosnkiem i pietruszką podane w garnuszku pod przykryciem z pieczywem własnego wypieku. / Spanish mussels stewed in white wine or tomatoes, with butter, garlic and parsley, served in a pot with homemade bread
(alergeny: mięczaki, mleko)

500g

59zł

6.

VONGOLE AL VINO BIANCO - polecane dla 2 osób / recomended for 2 people

Małże hiszpańskie duszone w białym winie lub w pomidorach na maśle z czosnkiem i pietruszką podane w garnuszku pod przykryciem z pieczywem własnego wypieku. / Spanish mussels stewed in white wine or tomatoes, with butter, garlic and parsley, served in a pot with homemade bread
(alergeny: mięczaki, mleko)

800g

119zł

7.

CALAMARO DI IMPASTO

Krążki kalmarów w cieście podane z sosem słodko - pikantnym oraz sałatką ze świeżych warzyw. / Battered calmari rings served with sweet-spicy sauce and fresh vegetable salad
(alergeny: mięczaki, mąka, jajko, mleko)

450g

49zł

1

ORATA IN UMIDO CON VERDURE

Dorada duszona na białym winie z pomidorkami koktajlowymi, kaparami, czarnymi oliwkami podana z opiekanymi ziemniakami. / Sea bream stewed in white wine with cherry tomatoes, capers and black olives served with roasted potatoes.
(alergeny: ryba)

Ilość
600g

Cena
49,00

2

SALMONE ALLA GRIGLIA CON SPINACI

Łosoś z grilla ułożony na szpinaku podany z opiekanymi ziemniakami. /Grilled salmon on spinach served with roasted potatoes
(alergeny: ryba, śmietana)

Ilość
550g

Cena
46,00

3

MERLUZZO AL GORGONZOLA

Dorsz w sosie gorgonzola zapiekany ze szpinakiem i suszonymi pomidorami podany z frytkami. /Codfish in gorgonzolla sauce baked with spinach and dried tomatoes served with chips
(alergeny: ser, śmietana, ryba)

Ilość
500g

Cena
45,00

4

CALAMARI CON SPINACI

Kalmar na szpinaku podany z opiekanymi ziemniakami . / Calamari on spinach served with roasted potatoes
(alergeny: mięczaki, śmietana)

Ilość
500g

Cena
49,00

5

VONGOLE AL VINO BIANCO - polecane dla 1 osoby / recomended for 1 person

Małże hiszpańskie duszone w białym winie lub w pomidorach na maśle z czosnkiem i pietruszką podane w garnuszku pod przykryciem z pieczywem własnego wypieku. / Spanish mussels stewed in white wine or tomatoes, with butter, garlic and parsley, served in a pot with homemade bread
(alergeny: mięczaki, mleko)

Ilość
500g

Cena
59

6

VONGOLE AL VINO BIANCO - polecane dla 2 osób / recomended for 2 people

Małże hiszpańskie duszone w białym winie lub w pomidorach na maśle z czosnkiem i pietruszką podane w garnuszku pod przykryciem z pieczywem własnego wypieku. / Spanish mussels stewed in white wine or tomatoes, with butter, garlic and parsley, served in a pot with homemade bread
(alergeny: mięczaki, mleko)

Ilość
800g

Cena
119

7

CALAMARO DI IMPASTO

Krążki kalmarów w cieście podane z sosem słodko - pikantnym oraz sałatką ze świeżych warzyw. / Battered calmari rings served with sweet-spicy sauce and fresh vegetable salad
(alergeny: mięczaki, mąka, jajko, mleko)

Ilość
450g

Cena
49