Kulinarne inspiracje Szefa Kuchni
Inspiracje Szefa Kuchni
Przystawka – Zupa:
* BURRATA 36 zł
Ser Burrata smażony w panierce panko z duszonymi pomidorkami koktajlowymi z czosnkiem serwowany z pieczywem naszego wypieku
* KREM Z PIECZONYCH WARZYW 250ml 29 zł
serwowany z chipsem z boczku oraz pieczywem naszego wypieku
————————————————————————————————————————————–
Dania:
* SAŁATKA Z RUCOLI Z FIGAMI 450g 46 zł
serwowana z kozim serem, szynką prosciutto crudo oraz orzechami włoskimi z sosem miodowym oraz z pieczywem naszego wypieku
* SALTIMBOCCA 450g 59 zł
Soczysta Cielęcina z szałwią i szynką prosciutto crudo w lekkim sosie winno kaparowym serwowana z puree truflowym i karmelizowaną marchewką
* PIZZA BURRATA 30cm 49 zł
sos pomidorowy, pomidorki koktajlowe, rucola, prosciutto crudo,burrata, świeżo mielony pieprz
*MIX RYB I OWOCÓW MORZA
w lekko pikantnym sosie pomidorowym serwowany z pieczywem czosnkowym
(krewetki 8/12 1 szt, krewetki 16/20 2 szt, małże w skorupie 10 szt, małże nowozelandzkie 2 szt, kalmar grill, dorsz) 500 gr -169 zł
———————————————————————————————————————————-
Inspirations of the Chef
Appetizer – Soup:
* BURRATA PLN 36
Burrata cheese fried in panko breadcrumbs with stewed cherry tomatoes and garlic, served with our own bread
* CREAM OF BAKED VEGETABLES 250ml PLN 29
served with bacon chips and homemade bread
————————————————– ————————–
* ARUCOLA SALAD WITH FIGS 450g PLN 46
served with goat cheese, prosciutto crudo and walnuts with a light honey sauce and our own bread
* SALTIMBOCCA 450g PLN 59
Juicy Veal with sage and prosciutto crudo in a light wine and caper sauce served with truffle puree and caramelized carrots
* PIZZA BURRATA 30cm PLN 49
tomato sauce, cherry tomatoes, arugula, prosciutto crudo, burrata, freshly ground pepper
*FISH OR SEA FOOD GULASH
in lightly spicy tomato sauce served with garlicbread
(shrimps 8/12 1pc. Shrimps 16/20 2 pc. Mussels in a shell 10 pc. Newzealandermussels 2pc. Grilled squid, cod) 500 gr – 169 zł