Kulinarne inspiracje Szefa Kuchni

Inspiracje Szefa Kuchni

Przystawka – Zupa:

*BRUSCHETTA z karczochem i serem gorgonzola zapiekana w pieca z dodatkiem parmezanu                      2szt            27 zł  

 

Zupa Minestra    Rozgrzewająca włoska zupa 300 ml              *z mięsnymi klopsikami, z warzywami, świeżą zieleniną   29 zł

* dostępna również w wersji Vege                                       25 zł

—————————————————————————————————————————————-

Dania:   

*RISOTTO (na bazie  włoskiego ryżu Arborio)             450g           54 zł  z krewetkami 16/20(5 szt) z czosnkiem,chilli, duszone w białym winie serwowane z tartym parmezanem

 

*SALTIMBOCCA – Soczysta Cielęcina z szałwią i szynką prosciutto crudo w lekkim sosie winno kaparowym serwowana z włoskimi gnocchi                                         550g                79 zł

       

* PIZZA ALLA PERE                              30cm              42 zł

PIZZA na bazie margheritty z dodatkiem włoskiego sera Taleggio, karmelizowanej gruszki, konfitury z wisni oraz rucoli

—————————————————————

*MIX RYB I OWOCÓW MORZA

w lekko pikantnym sosie pomidorowym

(krewetki 8/12 1 szt, krewetki 16/20 2 szt, małże w skorupie 10 szt,             małże nowozelandzkie 2 szt, kalmar grill, dorsz)

podany z focaccią z oliwą czosnkową

500 gr      130 zł

 

Inspirations of the Chef

Appetizers:

* BRUSCHETTA with artichoke and gorgonzola cheese baked in the oven with the addition of Parmesan cheese

                                                                      2 pcs  27 PLN

 

*MINESTRA SOUP- warming Italian soup       300 ml

*with meatballs, vegetables, fresh greens                     29 PLN

* also available in the Vege version                              25 PLN

               Main course:

*RISOTTO (based on Italian Arborio rice)                              450g 54 PLN                   with shrimps 16/20 (5 pcs) with garlic, chilli, stewed in white wine served with grated Parmesan cheese

 

*SALTIMBOCCA – Juicy Veal with sage and prosciutto crudo ham in a light caper wine sauce served with Italian gnocchi                                                                550g 79 PLN

 

* PIZZA ALLA PERE                               30cm 42 PLN

PIZZA based on margherita with the addition of Italian Taleggio cheese, caramelized pear, cherry jam and rucola

——————————————————————————————-               *FISH OR SEA FOOD GULASH                                               in lightly spicy tomato sauce

(shrimps 8/12 1pc. Shrimps 16/20 2 pc. Mussels in a shell 10 pc. Newzealandermussels 2pc. Grilled squid, cod)  served with focaccia with garlic oil

500 gr       130 zł

————————————————————————————–

————————————————————

               Booking by phone: 504 / 012 989 lub 91/439 54 67

www.larocca.szczecin.pl