Kulinarne inspiracje Szefa Kuchni
Inspiracje Szefa Kuchni
* TATAR Z TUŃCZYKA
serwowany z avocado z sokiem z cytryny i mięty, przyprawiony kolendrą, chilli, oliwą z pieczywem naszego wypieku 200 g 39 zł
* ZUPA GAZPACHO z pomidorów i pieczonej papryki serwowana z grzankami 250ml 29 zł
——————————————————————————————————————-Dania:
*HALIBUT smażony na oliwie z masłem 550 g 59zł
podany na sosie cytrynowo-maślanym, serwowany z puree z ziemniaków z dodatkiem sezonowego bobu
* PIZZA BURRATA 30cm 48 zł
sos pomidorowy, pomidorki koktajlowe, rucola, prosciutto crudo, burrata, świeżo mielony pieprz
——————————————————————————–
*OŚMIORNICA grillowana serwowana na sycylijskiej caponacie (ilość ograniczona) 400g 149,00 zł
*MIX RYB I OWOCÓW MORZA (polecane dla dwóch osób) w lekko pikantnym sosie pomidorowym,(krewetki 8/12 1 szt, krewetki 16/20 2 szt, małże w skorupie 10 szt, małże nowozelandzkie 2 szt, kalmar grill, dorsz) podany z focaccią z oliwą czosnkową 500 gr 169 zł
—————————————————————————————————————–
Inspirations of the Chef
* TUNA TARTAR 200 g 39 PLN served with avocado, lemon and mint juice, seasoned with coriander, chilli and olive oil with homemade bread
* GAZPACHO SOUP 250ml 29 PLN
with tomatoes and roasted peppers served with croutons
DISHES:
*HALIBUT fried in olive oil and butter 550 g 59 PLN
served on a lemon-butter sauce, served with mashed potatoes with the addition of seasonal broad beans
* PIZZA BURRATA 30cm 48 PLN
tomato sauce, cherry tomatoes, arugula, prosciutto crudo, burrata, freshly ground pepper
*GRILLED OCTOPUS served on Sicilian caponata
(limited quantity) 400g 149,00 zł
*FISH OR SEA FOOD GULASH (recommended for 2 ) in lightly spicy tomato sauce served with focaccia
(shrimps 8/12 1pc. Shrimps 16/20 2 pc. Mussels in a shell 10 pc. Newzealandermussels 2pc. Grilled squid, cod) 500 gr 169 zł