Kulinarne inspiracje Szefa Kuchni
Inspiracje Szefa Kuchni
Przystawka – Zupa:
*BRUSCHETTA z karczochem i serem gorgonzola zapiekana w pieca z dodatkiem parmezanu 2szt 27 zł
Zupa Minestra Rozgrzewająca włoska zupa 300 ml *z mięsnymi klopsikami, z warzywami, świeżą zieleniną 29 zł
* dostępna również w wersji Vege 25 zł
—————————————————————————————————————————————-
Dania:
*RISOTTO (na bazie włoskiego ryżu Arborio) 450g 54 zł z krewetkami 16/20(5 szt) z czosnkiem,chilli, duszone w białym winie serwowane z tartym parmezanem
*SALTIMBOCCA – Soczysta Cielęcina z szałwią i szynką prosciutto crudo w lekkim sosie winno kaparowym serwowana z włoskimi gnocchi 550g 79 zł
* PIZZA ALLA PERE 30cm 42 zł
PIZZA na bazie margheritty z dodatkiem włoskiego sera Taleggio, karmelizowanej gruszki, konfitury z wisni oraz rucoli
—————————————————————
*MIX RYB I OWOCÓW MORZA
w lekko pikantnym sosie pomidorowym
(krewetki 8/12 1 szt, krewetki 16/20 2 szt, małże w skorupie 10 szt, małże nowozelandzkie 2 szt, kalmar grill, dorsz)
podany z focaccią z oliwą czosnkową
500 gr 130 zł
Inspirations of the Chef
Appetizers:
* BRUSCHETTA with artichoke and gorgonzola cheese baked in the oven with the addition of Parmesan cheese
2 pcs 27 PLN
*MINESTRA SOUP- warming Italian soup 300 ml
*with meatballs, vegetables, fresh greens 29 PLN
* also available in the Vege version 25 PLN
Main course:
*RISOTTO (based on Italian Arborio rice) 450g 54 PLN with shrimps 16/20 (5 pcs) with garlic, chilli, stewed in white wine served with grated Parmesan cheese
*SALTIMBOCCA – Juicy Veal with sage and prosciutto crudo ham in a light caper wine sauce served with Italian gnocchi 550g 79 PLN
* PIZZA ALLA PERE 30cm 42 PLN
PIZZA based on margherita with the addition of Italian Taleggio cheese, caramelized pear, cherry jam and rucola
——————————————————————————————- *FISH OR SEA FOOD GULASH in lightly spicy tomato sauce
(shrimps 8/12 1pc. Shrimps 16/20 2 pc. Mussels in a shell 10 pc. Newzealandermussels 2pc. Grilled squid, cod) served with focaccia with garlic oil
500 gr 130 zł
————————————————————————————–
————————————————————
Booking by phone: 504 / 012 989 lub 91/439 54 67
www.larocca.szczecin.pl